onsdag 7 november 2012

MIF/VFF/BIF ny "superklubb"

Så länge jag levt i staden Vetlanda har jag hört diskussionerna om samarbete mellan stadens fotbollsklubbar, men varje år har det runnit ut i sanden.
2013 blir dock banbrytande.
Sveriges radio skriver idag "Ny superklubb på Höglandet".

Hvetlanda GIF tackade nej, kanske på grund av att klubben redan har påbörjat en satsning med unga talanger och anställd tränare.
Men de andra stora föreningarna, Myresjö IF, Vetlanda FF och Bäckseda IF slår ihop sin seniorverksamhet och hoppas på så sätt att höja fotbollen i Vetlanda.
Det är en satsning som många i stan har efterfrågat i flera år och jag antar att det betyder att under 2013 finns det bara två representationslag på herrsidan i Vetlanda centralort. Den nya, plus HvGIF. Ett lag i trean och ett lag i fyran.
Båda troligen med målsättning att gå upp en division redan 2013.
Hur det blir med utvecklingslag återstår att se, enligt sr.se kommer varje klubb att behålla sin egna ungdomsverksamhet upp till pojkar 15-år så ett par lag till bör ju skapas i det nya samarbetet, kanske U-lag och U17?

Om detta gynnar fotbollen i Vetlanda kan man än så länge bara hoppas på. Men alla projekt som skapas för att lyfta totalfotbollen är enligt mig bra projekt.

//M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar