fredag 29 mars 2013

4 dagar och 4 timmar

Det är (i skrivande stund) 4 dagar, 4 timmar, 20 minuter och 30 sekunder kvar tills det svenska transferfönstret stänger.
Sedan vet vi exakt hur trupperna kommer att se ut, iallafall fram till sommaren, och det finns en hel del spelare som ännu inte har bestämt sig.

Peter Ijeh, Labinot Harbuzi och Richard Ekunde för att nämna några.
Simon Alexandersson för att nämna en lokal (provat med Reading, Örgryte mfl).

Det är alltid de sista dagarna som är mest närvbitande, och om det är någon gång som man kan hitta ett klipp på transfermarknaden så är det just nu, men så kommer man till det där, vad vill klubben?
Är Peter Ijeh ett namn värt att satsa ca 600.000kr på? (fotbolltransfers.com). Förra säsongen lyckades Ijeh bara göra 2 mål för sitt GAIS på 18 matcher.
Men visst, för många klubbar skulle 36-åringen vara ett lyft rent marknadsföringsmässigt, och han kan nog påverka en trupp positivt, men han är inget att bygga en framtid på.

Så om någon av de småländska klubbarna söker ännu en spelare till sina trupper är nog tiden mer eller mindre förbi.
Men samtidigt skulle jag tro att både Öster och Kalmar känner sig klara.
Jag är tveksam till att J-Södra och Värnamo har kapitalet, och längre ned i systemet behöver vi nog knappt gå.

Men så kommer vi till de lokala, hur redo känner sig Myresjö Vetlanda FK? Hvetlanda GIF? Farstorps IK? Mfl...
Ganska redo tror jag.
MVFK ser ut att ha den trupp de behöver för att klara sig helt okej i trean, kanske inte mer än okej, men det kanske inte är tanken första året!?
Hvetlanda GIF har, om de får sina spelare friska, en trupp som bör slåss om serieseger i division 4, men just nu är det många skador. Om de lyckas behålla tidigare nämnda Simon Alexandersson så har de ett par riktiga klasspelare genom Simon, Hakan, Simon Claesson och några till. Samtidigt tror jag att några av deras unga spelare kommer att få sitt genombrott i år, och då kan de gå hela vägen.

Division 5 är grymt intressant, kanske den bästa femman på många år och där kommer det lag som lyckas hålla formen jämn över säsongen att till slut stå som segrare. Jag tror att dessa klubbar känner sig ganska trygga med sina trupper.

Något händer säkert de sista dagarna, det gör det alltid, men någon supervärvning uteblir nog.

//M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar