måndag 18 mars 2013

Nya Cupen kan bli något

Svenska Cupen har aldrig lyckats få någon status.
Att den inhemska cupen inte lyckas få status är ett problem som inte bara finns i Sverige utan upplevs i många länder.
Men nu gör SvFF ett nytt försök att väcka liv i cupen, genom gruppspel och sedan slutspel, och det känns som ett första steg i rätt riktning.

Det positiva, tävlingssäsongen blir längre, tävlingsmatcher tätt inpå Allsvenska premiären, klubbarnas inställning.

Det negativa, cupen spelas på grund av väderförhållanden i skymundan, fansens inställning.

Det positiva väger över, helt klart, men de andra två måste lösas om det ska bli en riktig succé.
Vi måste jobba med våra arenor så att de håller för fotboll i denna årstiden, inte bara för denna cupens skull utan också för att vi måste ha som mål att nå dit i de internationella cuperna.
Vi måste också locka publiken till matcherna, om nu en match i mars anses vara ointressant måste vi göra den intressant.
Klubbarna måste ta ansvar för att hitta en bra prisbild och också att skapa evenemang runt matcherna som i sin tur lockar publik.

Men om vi lyckas med det här, och jag säger vi för att det är hela fotbollssverige som berörs, då kan vi få en cup som lyckas.
Får vi en cup som lyckas, får vi en extra kick inför fotbollssäsongen, och med den extra kicken kan svenska lag få det lilla extra som behövs för att nå nästa steg i Europa.

Tillsist tycker jag att media har gjort sitt i frågan om Svenska Cupen, deras rapportering är klanderfri, och det är också viktigt att få med sig dem.

//M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar