tisdag 26 mars 2013

Sapa Arena framtiden

Jag förstår alla diskussioner om att bygga en inomhushall vid skolan och samtidigt göra den till en matcharena för innebandy och ev. handboll.
Men samtidigt åker jag nästan dagligen igenom Sveriges i särklass bästa arenastad och tänker att såhär borde Sapa Arena också vara.

Här i Växjö ligger allt på ett ställe, Ishockey, Fotboll, Friidrott, Innebandy, Curling och Boule. Utöver dessa arenor finns också ett obemannat gym och bara ett stenkast ifrån ligger Friskis&Svettis. Rehabtränare och specialister har klinik på området och det ligger ett par restauranger i anslutning till arenorna.
Enligt vaxjo.se så rymmer Arenastaden 15 olika sporter.

Och därför tycker jag att Vetlanda borde tänka om en gång till.
Ja, skoleleverna behöver utnyttja lokalen, men då kanske det är bättre att satsa ännu mer på cykel/gång vägen mellan skola och centrum till Nydala där Sapa Arena ligger.
Det är faktiskt inte så långt när man funderar på det.

Vid ett ev. byggande av en "gymnastikhall" vid Nydala borde man också slänga ut frågan till några lokala entreprenörer som driver gym, massage mm. om de vore intresserade av att hyra in sig i nya fräscha lokaler på området, jag tror nog att de skulle nappa på idén.

Detta hade kunnat utveckla den totala idrotten i Vetlanda på ett mycket bra sätt och tillsammans hade idrottsföreningarna blivit väldigt starka!

//M

*not: i Växjö har sedan Arenastaden påbörjades Ishockeyn, Fotbollen och Innebandyn alla tagit ett kliv i seriesystemet och 2013/2014 spelar samtliga av dessa klubbar i Sveriges högsta serier.

*bild: Arenastaden i Växjö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar