onsdag 10 april 2013

Fotbollsskolan i Vetlanda

För 31 år sedan bildades ett samarbete mellan fotbollsföreningarna i Vetlanda kommun där klubbarna kom överens om att hjälpas åt att bedriva fotbollsskola. Detta samarbete finns fortfarande kvar och har utvecklats till en mycket bra fotbollsskole-verksamhet som håller en hög nivå och lågt pris för deltagaren.

I samarbetet kan klubbarna tillsammans jobba mot leverantörer och på så sätt garantera större kvantitet vilket avspeglas på priset.
Samarbetet erbjuder också utbildning av ledarna som är instruktörer på fotbollsskolan och har på senare år också erbjudit tränarutbildning på hemmaplan.
Via en gemensam hemsida (vetlandafotbollsskola.se) har man också samlat anmälan till ett kansli som administrerar alla deltagare oavsett vilken ort deltagaren ska gå på.

Fotbollsskolan i Vetlanda delar också ut klassbollar till alla 1-6-klasser i kommunen.

Fotbollsskolan i Vetlanda samarbetar med Erikshjälpen och genom dem hjälper familjer som har det svårt ekonomisk med anmälningsavgift.
I samarbetet med Erikshjälpen samlar man också in begagnade fotbollsskor som sedan skänks vidare.

Fotbollsskolan i Vetlanda arrangerar Fotbollsskolans Dag en gång om året i Vetlanda där samtliga samarbetsföreningar visar upp sig på olika sätt, dessutom anordnas vid detta tillfälle en turnering m.m.

Fotbollsskolan i Vetlanda aktiverar under sommaren ca 800 barn (6-12år) och närmare 160 unga ledare (ca 13-19år).

Läs mer på www.vetlandafotbollsskola.se

//M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar