fredag 19 april 2013

Migrationsverket visste inte vad de gjorde

Jag vet, det är inte mycket fotboll på denna fotbollsblogg just nu. Men det är bara fotboll när det kommer i jämförelse med en människas rätt till ett liv.

Fallet Mohammed, fortsätter att visa på stora brister i hur myndigheterna agerar i vårt land. Och trots att vi flera gånger sagt till dem vad som kunde hända så valde de till slut att verkställa utvisningen. Och mycket har gått precis så fel som vi varnade Migrationsverket för!

Först vill jag börja med att kritisera själva överlämningen. Polisen som skulle följa Mohammed och hans mamma vände i Kairo och följde aldrig med dem till flygplatsen i Jemen.
Med andra ord kunde de inte heller säkerställa att Jemen tog emot dem!

I Jemen sattes Mohammed och hans mamma i fängelse, för att komma ut därifrån behövdes pengar.
När Mohammed och hans mamma greps fick de verken med sig några pengar eller andra tillhörigheter.
Via kontakt från Sverige har vi kunnat med hjälp av deras släkt där nere kunnat lösa ut dem.

Mohammed och hans mamma mår för tillfället bra, men precis som vi varnade Migrationsverket för så blev de mer eller mindre efterlysta av staten där nere. Och blir tvungna att gömma sig.

Flertalet personer jobbar kring detta nu och driver på flera organisationer som Rädda Barnen, UNHCR och Amnisty. Samtidigt försöker man att underrätta media så att fler får reda på hur illa allt är skött.

På måndag kommer det troligen att finnas ett Bank-Giro där ni som vill stötta familjen med pengar kan skänka det ni känner att ni kan undsätta.
Alla dessa pengar går oavkortat ned till Mohammed och hans familj i Jemen.

De som jobbar kring fallet gör det helt ideellt!!!

Ingen kan göra allt, men tillsammans ska vi lyckas!

KÄMPA!

//M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar