måndag 7 maj 2012

Onödig förlust!

U-laget åkte igår på sin första förlust och den kändes väldigt onödig då vi mötte ett lag som inte alls var intresserade av att spela fotboll!
Inledningsvis rullade vi bollen bra och lät inte våra motståndare röra bollen. Helt rättvist gör vi också 1-0 och ser ut att kontrollera matchen.
Under slutet av första halvlek tappar vi spelet något men är fortfarande det klart bättre laget.

I halvtidspausen pratar vi om att våga hålla bollen mer och om vikten på våra balansspelare, tyvärr försvinner de när motståndet alltid slog den långa bollen. Våra backar upplevde själva att de inte hittade vårt mittfält och att de tvingades till att lyfta tillbaka bollen vilket inte alls var det vi hade pratat om!

Våra motståndare skapar egentligen ingenting men får en hörna efter slarv i vårt försvar! Vinden tar tag i bollen och den går direkt in vid bottre stolpen. Strax efteråt kommer de upp i banan och får en gratischans, bollen tar vår back på handen och domarn måste blåsa straff! 2-0.

Det som känns som den största besvikelsen är att lag med en så uråldrig fotbollsfilosofi får vinna matcher, men också hur vi kan falla in i deras spel. Vi har problem med att möta denna typen av lag och det är något som vi måste förbättra! Jag är nöjd med första halvlek men grymt besviken med helheten av matchen!
Det kommer ta mig några dagar att släppa denna helgen, tyvärr.