söndag 1 december 2013

Förutsättningar är ett måste

Slänger upp en film från Dortmund's träningsrum dit spelarna kan gå när de behöver extra träningen eller är under rehabilitering. Att ge spelare, barn, ungdomar och vuxna förutsättningar är ett måste för att nå framgång, och det är en debatt som jag anser att Sverige måste fundera noga över. Framförallt efter nyheterna igår där livsmedelsverket förbjöd att en is spolades (se under filmen). 



SR Jönköping berättade igår: "Privatpersoner får inte spola is längre", och på sociala medier som ex. Twitter höjde människor sina röster om hur spontanidrotten förstörs av myndigheter.
Många har erfarenhet av att dessa spontanidrottsplatser sköts bäst av de boende i området och när det hamnar på kommunernas bord blir det ofta bortprioriterat då arbetstiden behövs till ex. snöröjning och annat underhåll.

Många förbund i Sverige diskuterar hur de ska kunna få igång spontanidrotten igen, men helt klart är att det är ett svårt arbete då reglerna för våra idrottsplatser blir allt tuffare och de ideella krafterna tröttnar.
Vi vet att spontanidrott bland unga leder till en bra träning, en passion till idrottandet och till gemenskap i våra samhällen men hur ska vi kunna skapa dessa förutsättningar om myndigheterna jobbar emot oss?

//M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar