onsdag 2 januari 2013

Godismånad för fotbollsälskare

Januari för fotbollsälskare är troligtvis som det vore för en godisätande unge att få nycklarna till stadens bästa godishus.
Januarifönstret öppnas och månader av spekulationer bekräftas eller dementeras i form av övergångar.

De flesta klubbarna ska nu försöka hitta den perfekta värvningen för att deras lag ska vinna ligan, nå europaspel eller rent av klara sig undan totalt fiasko. Men det finns också baksidor, överpriser, försämrad stämning, nytt fiasko och tappat förtroende. Samtidigt som klubbarna söker drömvärvningen vet de också att om de trampar snett kan det gå riktigt illa. Jag tror ändå att det kan komma ett par riktigt intressanta värvningar, inte minst i PL.
City vet att för att kunna rå på ett guld igen så måste de antagligen göra en perfekt vår, (dvs. gå igenom den utan förlust) och kanske räcker inte ens det. Arsenal och Chelsea är inte fult nöjda med sin säsong såhär långt, och Liverpool är nog väldigt frustrerade. Dessa fyra klubbar känns som att de alla söker ett riktigt stort namn, lite som ett plåster på såren till fansen.
Och om de tar in någon kanske de också släpper någon, troligtvis till lagen en bit längre ned, Reading, Wigan, QPR eller Southampton.
Som sagt PL kan bli intressant.

Samtidigt är de svenska lagen inne på en slutkamp om spelare, snart vill man ha trupperna klara för världens längsta försäsong.
Det är just nu högintressant att följa den lokala utvecklingen, och inte bara vad som händer i år utan också hur det kommer att påverka den lokala fotbollen i längden.

Älskar man fotboll, då älskar man silly season!

//M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar