måndag 4 februari 2013

Hvetlanda GIF straffades i Årydscupen

Sitter nu på Däckcity i Nybro och väntar på att bilen ska bli servad, det kan låta märkligt att en person som bor i Växjö och jobbar i Vetlanda väljer att serva sin bil i Nybro. Men bra pris och service i världsklass gör att det helt klart är värt omvägen!

I helgen utspelade sig första delen av Årydscupen i Växjö Tipshall, Hvetlanda GIF deltog och inledde spelet på fredagen med match mot IF rejban och Växjö BK.
I första matchen spelade laget stabilt och vann med klara 3-0, mot Växjö BK väntade en tuffare match men trots ett rött kort på vänsterbacken David Hjelm klarade man av oavgjort mot favorittippade Växjö.

På söndagen spelade man om gruppseger och man mötte Furuby, en match där man vid seger skulle vinna gruppen eftersom att Växjö BK "bara" fick 1-0 mot ett hårt kämpande IF rejban.
Hvetlanda GIF med många spelare saknade kom till match med bara en avbytare inledde dåligt och hamnade i underläge 0-1 innan man vaknade och vände matchen till 2-1. Bajram Haziri tvingades lämna planen efter en vridning i knäet och en stund senare fick också Hakan Ökzus lämna. Men även om Hvetlanda avslutade matchen med 10 man (igen) så kontrollerade man resultatet och tog gruppsegern.

Som avslutning på Årydscupens första helg spelade man åttondelsfinal.
Där lottades Hvetlanda GIF mot Hovmantorp, ett motstånd som också tillhör division 4, fast i grannserien.
Hvetlanda GIF var det bättre laget, men klarade inte av att få bollen i mål trots flera klara chanser, Hovmantorp kontrade emellanåt men fick inte heller de in bollen bakom en mycket bra Joakim DuReitz.
Matchen gick till straffar, (vilket många av åttondelsfinalerna gjorde) där satte Hvetlanda sina två första, lika så Hovmantorp. I den avgörande rundan satte Hovmantorp sin straff medan Hvetlanda GIF slog en straff som målvakten kunde rädda.

Cupäventyret tog slut snabbare än vad man trodde när man såg Hvetlanda GIF spela, de visade upp en mycket fin fotboll om man bortser från de första 10min mot Furuby.

Detta var Hvetlanda GIFs första matcher på fullplan 2013, en bra start och något att bygga vidare på.

Nyförvärven visade sig vara en bra tillgång och kommer att hjälpa Hvetlanda GIF i jakten på en ny plats i division 4 elit.

//M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar