torsdag 7 februari 2013

Om hans namn var Erik?

Mer än fyra tusen människor har slutit upp i kampen om Mohammed och hans vilja att stanna i Sverige, de allra flesta av dem är ungdomar med stort hjärta och starkt engagemang.
Jag är fortfarande besviken över att man inte hör och läser allt åsikter från vuxna i detta sammanhanget, de som alltid klagar på att unga inte gör något åt saken, se och lär!

Men ännu mer skämmande är den märkbara högerextremismen som finns, de som inte alls känner killen men ändå uttrycker sig för den andra sidan.

Om jag hade skrivit att Erik skickas till ett land där bomberna är vardag. Att Erik inte får följa sina vänner på resan till gymnasiet utan istället ska utsättas för fattigdom, svält och det våld som Jemen erbjuder. Hade det skurit bättre in i ditt hjärta då?

För det är ingen skillnad på Mohammed och Erik, de har båda tragglat sig igenom högstadiet på samma sätt, de spelar fotboll i samma lag och de skrattar tillsammans.
De har båda drömmar och mål, bådas drömmar utspelar sig här i Sverige, med sina vänner, med den svenska verkligheten om fred och om mat på bordet.

Eller jo, det finns en skillnad.
När Mohammed var ett barn gav hans familj upp allt de hade, de flydde över en gräns, sedan till en annan, och så fortsatte det.
Deras mål var att nå ett nytt samhälle, att bygga ett nytt liv med fred och med en framtid. Efter en lång process nådde de Sverige. Med tomma fickor, och endast en väska med kläder.
De hade inget kvar!
De kände ingen!
De kunde inte språket.
Men de hade en framtid.

Mohammed kom till Sverige på sin elvaårsdag, det är nu fem år sedan och idag pratar Mohammed flytande svenska, han har massor av kompisar, han ska gå ut nian och han spelar fotboll så mycket han bara kan.

Då vill Migrationsverket skicka honom och hans familj tillbaka till en vardag med förföljelse, med våldsamheter och bomber. Till ett av de fattigaste länderna i världen, till ett land med en mörk framtid.

Vi kan inte acceptera detta, men vi kan inte ändra det själva!
Vi behöver att alla sluter upp och säger ifrån till Migrationsverket.
NU!

Gå med i Facebook-gruppen "Hjälp Mohammed och hans familj". Där får du mer info om vad du kan göra för att hjälpa till.

#Mohammedskastanna

//M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar