fredag 5 oktober 2012

Dan före dan...

Allt började när snödrivorna fortfarande låg runt den gröna konstgräsplanen, en tränare kom till staden, med en uppgift. Att välja ut en trupp inför Div. 4Elit 2012. Men det räcker inte där.
När Ladan kom hade han verken en trupp eller en färdig stab runt sig, han hade heller inte så många alternativ, han befann sig i en ny stad med en grupp spelare som egentligen helt och hållet saknade rutin av seniorfotboll. Med några få undantag.
Och medan snön fortfarande låg kvar på Heds Arena hade han plockat ut en rekordung trupp, med spelare födda under mitten och slutet av 90-talet. När försäsongen väl startade hade truppen en snittålder på 18 år och skulle man plocka bort ett par spelare hade snittet sjunkt ytterligare ett år.
Sen började resan!

Försäsongen inleddes med en tung förlust men efter den matchen blev det glamour. Laget radade upp segrar mot motståndare som skulle vara jämförbara med de lag som man senare skulle möta i seriespelet.
Stämningen var på topp och utvecklingen såg för bra ut för att vara sann. Det var den också.

Efter månader av slit var det dags på allvar, seriespelet var på ingående.
Nerverna på de unga och orutinerade killarna visade sig direkt och säsongen inleddes som en mardröm.
Truppen blev tidigt uträknad och bara vi som hela tiden varit i den innersta kretsen (truppen) fortsatte att tro på oss själva.
Ladan har under säsongen gjort ett jävla jobb rent ut sagt, han har både tränat de unga talangerna åt rätt håll och samtidigt gett dem energi och hopp för nästa match.
Och strax innan sommaren kom började laget också sin upphämtning. En på pappret nästan omöjlig uppgift stod framför oss, men nu är vi nästan där!
I snart tio månader har vi kämpat för en enda sak, att hålla oss kvar med denna unga och oerfarna trupp för att sedan kunna fortsätta utvecklingen. Och efter dessa tio månader hänger så mycket på en enda match. På lördag (imorgon) vet vi om vi får kvala för fortsatt spel i divisionen eller om vi blir tvungna att gå ner en division.

Oavsett vad, jag står bakom det jobb Ladan gjort med dessa spelare! Det är en fantastisk utveckling som skett de senaste månaderna och jag är helt säker på att stadens talangutveckling har framtiden för sig!

Tack till alla som visat sitt stöd! Vi kommer kriga för tre poäng på lördag, så mycket kan jag lova!

//M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar