torsdag 4 april 2013

Då och nu, och snart

Avslutar denna torsdagskväll med att läsa lite om fotbollens utveckling fram tills idag och hur den också påverkat allmänheten.
Intressantaste stycket tycker jag (som så många gånger innan) är när de olika tragedierna hände den engelska publiken i mitten/slutet av 80-talet.
Det engelska förbundet blev då tvungna att vidta drastiska åtgärder och bland annat utesluta sig själva från cuper inom UEFA.
Efter dessa tragedier ändrade FA reglerna runt arenorna och det i sin tur gjorde engelsk klubbfotboll ännu starkare och bättre.

Ett annat intressant kapitel är "Fotbollskriget" som utbröt 1969 mellan El-Salvatore och Honduras.
Det var spänt mellan länderna redan innan den viktiga VM-kvalmatchen, men efter att matchen satt igång spänningarna ännu mer så utbröt ett kortvarigt krig.

Fotboll har genom många år påverkat människor och beskrivs ibland som religion, och i så fall kanske till och med som den största religionen av de alla.

Imorgon åker jag på workshop för den nya spelarutbildningsplanen och får då vara med och skapa framtiden, vilket man i och för sig gör varje dag på planen.
Men det ska bli riktigt kul imorgon, dels att få deltaga i själva projektet men också att ta del av all den erfarenhet som finns på dessa träffar.

Nu tar vi lite sömn och sedan kör vi!

//M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar