måndag 1 april 2013

Från div 6 till Allsvenskan

Idag utspelades ännu en omgång av Hyundai Cup och noteringen som man kan göra där är att Farstorps IK går mot gruppseger i grupp 11, efter att idag ha besegrat Österkorsberga IF med 2-0 på Heds Arena.
Men gruppens i särklass mest speciella match blev den mellan Näshults IF och Fagerhults AIK som slutade hela 14-0 och man kan inte tro att det bara skiljer en division mellan dessa båda lag.
Fagerhults AIK ligger absolut sist i tabellen med 0-20 i målskillnad på 2 omgångar och har gruppledaren Farstorps IK kvar att möta. Österkorsberga IF och Näshults IF har båda 3 poäng och möts i nästa runda där det ser ut som att de kommer att få göra upp om en andraplats.

I grupp sju är det mer öppet men vi kan tyvärr räkna bort Ekenässjöns IF från avancemang efter att de i helgen kryssat mot Höreda GOIF.
Ekenässjöns IF ligger sist i tabellen på 1p och har framför sig Eksjö och Hultagårds IF på 3p och Höreda GOIF på 4p. Endast en omgång återstår även i den gruppen.

Under tiden som jag väntar på att ett resultat mellan Hebe och Bäckseda ska trilla in så fortsätter jag med att berätta att träningsmatchen mellan Myresjö Vetlanda FK och Tenhult blev inställd pga. att Tenhults lag drabbats av magsjuka. Nu återstår det en träningsmatch innan MVFK premiärspelar i division 3.

På ungdomssidan har det idag varit DM och det enda resultatet som har kommit in är matchen i P17 DM mellan Myresjö/Vetlanda/Bäckseda och Gnosjö som slutade med en "Vetlanda-seger", 4-0.
De övriga matcherna som har spelats med ej rapporterats är i P14 där Myresjö IF mötte Jönköping Södra och Hvetlanda GIF spelade mot Eksjö.

Det var alla matcher berörande Vetlanda-fotbollen som jag vet om ifrån idag, plus matchen mellan Hebe och Bäckseda som fortfarande är orapporterad.
Om någon vet mer får ni gärna kommentera!

Sen har man idag som smålänning lite extra anledning till att vara stolt, av 6 möjliga poäng i Allsvenskan så har Småland 4!
3 via Kalmar FF som på bortaplan besegrade Syrianska med 3-0 och 1 via Östers IF som också de spelade borta och spelade 2-2 mot Brommapojkarna.
I nästa omgång tar Kalmar emot Häcken och Östers IF har hemmapremiär mot Helsingborgs IF.

Efter en sista titt genom resultatrapporteringen ser jag att de matcher som jag saknade resultat från tidigare fortfarande står orapporterade, därför blir det upp till er läsare att rapportera resultaten, jag tar nu en välbehövlig nattsömn!

//M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar