lördag 16 juni 2012

Euro2012, Efter Sverige vs. England

Sverige gjorde en "okej" match mot England och oavgjort hade kanske varit det mest rättvisa resultatet, men tyvärr sket det sig och matchen mot Frankrike är betydelselös då Sverige redan är utslagna.

Och som väntat blir det en massiv kritik mot Hamrén och flera av spelarna, men vi ska nog komma ihåg att vi ställer upp ett lag där en balansspelare till vardags spelar i Allsvenskan och där målvakten inte får matchtid då han är petad i Holland.
På flera positioner i laget är vi flera mil ifrån de övriga landslagen i EM som ofta ställer upp lag med 6-7 riktiga världsstjärnor, vi har en. Och han är dessutom väldigt beroende av andra spelare för att fungera.
Jag trodde faktiskt innan EM att Sverige nu skulle ha 4 poäng, jag trodde att dessa 4 poäng också skulle räcka för att ta oss vidare till nästa runda men så blev inte fallet. Jag kan dock inte säga att jag är särskilt överraskad eller bitter, vi är inte bättre och vi måste helt enkelt inse det.

Nu är det viktigt för SvFF att fundera över hur vi kan få fram fler spelare som klarar sig ute i Europa och hur vi kan bli ett starkare fotbollsland. Enligt mig är det solklart! Vi måste se till att utöver den organiserade fotbollsträningen skapa tillfällen och uppmuntra för spontanidrott och spontanfotboll. Det gör vi inte när det byggs nya fotbollsplaner med 3 meter höga staket runt, vi gör det inte när vi väljer att ta bort lekplatser i förmån för parkeringsplatser och vi gör det definitivt inte när vi skäller på unga killar och tjejer som står och kickar på en liten teknikboll framför ingången till ett betydelselöst köpcenter.

Jag är säker på att vi kommer få fram nya duktiga spelare i Sverige, men att få fram en Zlatan var 30år är inte tillräckligt, vi måste få fram en vart tredje eller i värsta fall vart femte och emellan dessa Zlatans behöver vi nya Källströms och Olssons. Vi i Sverige behöver konkurrens på våra platser, annars kommer vi aldrig få ett landslag som presterar!

Läs om gårdagens match på AB:
Larsson: "Det klart bättre laget fick stryk"
Zlatan kommer inte upp i nivå
Hamrén sitter kvar
Zlatan hyllar svenska fansen
Hamrén hyllar spelarna 
Svenssons sista framträdande

//M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar