onsdag 20 juni 2012

HvGIF, livet är tungt...

Förlust med 3-2 och livet fortsätter att gå tungt.
I ett par matcher har vi nu haft chansen att lämna sistaplatsen men fallit på mållinjen.
Under dagens match är vi inte alls med, vi hamnar i tidigt underläge och får jobba i motvind. Men ganska tidigt kvitterar vi genom ett riktigt klassmål. Tyvärr gör dom både 2-1 och 3-1, vi har några bra chanser men en blandning av dåliga avslut och bra målvaktsspel gör att vi inte kommer närmare!

I andra halvlek har vi total dominans och skapar läge på läge. Gnosjö börjar maska tidigt i halvleken och spelar också riktigt osportsligt. Domaren tappar matchen helt och det känns som att allt spårar ut.
Med åtta minuter kvar av matchen gör vi 3-2 och fortsätter att pressa. Det uppstår ännu fler situationer och domarn meddelar gång på gång att han har koll på tiden. I matchminut 90 fördröjer de ett inkast rejält och headcoach blir utvisad. Efter det får vi ett inkast, men bollarna som finns runt planen är helt borta. Publiken som fångat bollen väljer att inte kasta ner bollen till oss och den ända bollen som finns är vid deras målvakt.
Målvakten står bara och skrattar åt att vi inte har någon boll.
När publiken väl kastar ner bollen tar målvakten sin boll och kastar den mot oss. Då får vi inte kasta pga att det ligger en boll på planen. Inkastet tar ca 1,5 minuter (efter att domaren meddelat att han har koll på tilläggstiden) han blåser 20 sekunder efter att inkastet väl är laggt.

Flera situationer uppstår under matchen där domaren agerar som en fjortonårig föreningsdomare. När det uppstår en situation vid en frispark där de väljer att ställa sig precis framför bollen för att vi inte ska kunna slå bollen protesterar en av våra spelare, domarn väljer då att hålla sina händer över öronen i en gest mot vår spelare!
Hur fan kan man som domare göra så?

I en annan situation får vi frispark emot oss för hands. Efter att domarn blåst kapar en av deras spelare vår spelare (när bollen är död), domarn släpper det. Vår spelare frågar domarn om det inte ska vara rött kort, domarn svarar då "jo, men jag hade redan blåst".