måndag 18 juni 2012

Euro2012, Tv4, skämtar ni eller?


När EM's mest spännande omgång tar fart väljer TV4 som har rättigheterna till matcherna att ta alla matcher, och dessutom visa matcherna i en kanal som "ingen" har.
Så inte nog med att de det här mästerskapet haft en helt kass studio, nu visar de också matcherna i en kanal som är "omöjlig" att se.
Martin Söderström beskriver det riktigt bra i sin krönika för Aftonbladets TV-guide.
Läs den här.

Nu har också beslutet kommit att sända Englands nästa match i samma kanal, och jag hoppas verkligen att det blir "tittar"-storm mot TV4, även om kanalen saknar tittare så att säga...
TV4 uttrycker det "Vill satsa på Extra" (Namnet på kanalen TV4 sport extra). Och ser inte alls till ett allmän intresse.
Själv har jag varit kritisk till Radiotjänst, men betalat varje faktura med ett falskt leende på läpparna, just nu känns det som att jag hade kunnat betala det dubbla för att SVT ska få EM, VM och OS i framtiden.
Inte bara för att TV4 öppnar nya kanaler till höger och vänster utan också för att deras studio och behandling av EM har varit katastrof.

Men EM är ändå trots allt i full gång, och i skrivande stund har vi Italien och Spanien vidare till kvarten!
Kanske, kanske kan Kroaterna dock skrälla!?

//M

5 kommentarer:

  1. Håller helt med. ALLA borde bojkotta tv4. Vad fan sysslare de med? Den där jävla tönten emir osmanagovic eller vad han heter kan dra åt h-lv-t-

    Jävla skitkanal

    SvaraRadera
  2. Tycker att det blir extra roligt när TV4 sedan innan hade en "sportkanal" där dom inte visade just någon sport alls. Felet med den var väl att det var alldeles för många som redan hade den kanalen, vilket innebär att den inte går att tjäna speciellt mycket extra på bara för att den skulle sända fotbollen.
    Nej, flytta "Cops", "Road Wars", "Street Law", "Trafikens CSI" och "Urban Legends" till en kanal där dom som gärna vill se det kan betala för det och låt oss andra kolla på fotboll.

    SvaraRadera
  3. Hoppas SVT köper upp hela rättigheten för fotbolls VM 2014
    annars blir det Abu Dhabi sports eller Aljazeera sports english som gäller...
    Tycker det är riktigt dåligt beteende av TV 4..

    SvaraRadera
  4. Det är TOTAL katastrof från TV4's sida. Precis som redan nämt är studion ett skämt, och inte nog med det, sändningen är ett skämt. Man försöker sitta och titta på deras HD kanal dom gångerna dom har matchen där och ljudet från kommentatorerna är så uselt att det låter som en upptagning från 80-talet. Hur kan den kanalen som drar in överdrivet mest pengar i Sverige inte ens ha råd att fixa ett digitalt ljud till sin digitala kanal år 2012?! Hade det varit möjligt att ekonomiskt kunna bojkotta alla deras kanaler hade jag försökt hamna först i den kön.

    Dom som säljer rättigheterna till stora mästerskap och sportevenmang måste se till allmänheten så att alla ska kunna få se det! Det är fanimej en rättighet i vårt land med tanke på hur mycket pengar vi betalar för att se på TV!

    SvaraRadera
  5. Joakim Lindkvist19 juni 2012 kl. 12:58

    Nu får det tamefan vara nog tv 4a! Ni kränker svenska folket genom att när ni får rättighterna, så tar ni inte bara lillfingret utan hela handen. Ni tror att Svenska folket ha mycket pengar som helst, nej ner med hela tv4 de förstör bara nöjet med att titta på sport! med dåliga repotrar som sitter på en bar och super i derikt sändning.Dåliga kommentatorer och dåliga värdar, som skiter i tv tittarna. Bort med tv4 nu! Måtte Svt få alla sport i framtiden, gör en sportkanal på svt som alla kan se.

    SvaraRadera