tisdag 19 juni 2012

Euro2012, Tack Sverige


Tack till det svenska landslaget, ni tände ett litet hopp inför framtida VM-kval!
Efter 2-0 segern mot Frankrike blev inte Sverige sämst i EM, det var faktiskt flera lag som presterade sämre rent resultat mässigt (en bottentabell följer i slutet av inlägget).

Det är små marginaler som avgör utgången av ett EM, Sverige inleder riktigt dåligt i matchen mot Ukraina men tar ledningen i matchen. Ukrainas "ende" fotbollsspelare (lätt överdrivet) ser dock till att hemma nationen får festen då hans två huvudmål vänder matchen.
Nästan lika illa börjar Sverige mot England, men i den matchen rycker de upp sig och tar ledningen igen, matchen känns nästan i hamn när England byter in Walcott. (På riktigt så säger jag till sambon i soffan, "nu kan det bli åka av"). Walcott hjälper sitt land på bästa sätt genom att själv göra 2-2 och sedan spela fram till Welbeck som gör ett konstmål och fastställer slutresultatet 2-3. Efter det går Walcott ut igen.
Små marginaler som sagt...

I kvällens match mot Frankrike var Sverige redan utslaget, fransmännen spelade dock för överlevnad, eller i praktiken mer för placering inför slutspelet. I den här matchen hade dock svenskarna marginalerna på sin sida och Zlatan fick sätta sitt konstmål. Seger mot Frankrike med 2-0 innebar att Sverige fick sina poäng och lite självförtroende inför VM-kvalet som börjar i höst.

Nu ska Sverige genom Hamrén bygga ett "nytt" landslag och med spelare som Martin Olsson, Jonas Olsson, Elm, Larsson och Guidetti tillsammans med de erfarna Zlatan, Källström m.fl. kan det faktiskt bli riktigt spännande!

Läs om kvällens match på AB:
Sverige räddade hedern 
"Idag handlade det om stolthet" 
De bytte tröjor redan i halvtid

Självfallet såg England till att vinna sin match mot Ukraina genom att Rooney gjorde mål.
Det är bara att lyfta på hatten och säga grattis till gruppsegern, de borde säga tack till Sverige!
Tyvärr har man ingen möjlighet att se dessa matcher som TV4 lägger i den "omöjliga" kanalen (läs tidigare blogginlägg angående TV4). Men i efterhand har man kunnat se att Ukraina hade en boll innanför mållinjen, konstigt nog var det ingen av de 6 domarna som är på matchen som kunde se det. Nu finns alltså en domare vid varje mål just för att kontrollera dessa saker, men missade att bollen var över en meter innanför mållinjen! Mycket märkligt måste man ju ändå tycka, frågan är då vad vi ska med dessa domare till!?

Läs om Englands match på AB:
Rooneys succé i combacken
Skandalen: Bollen var inne

Gruppspelet:
11/16 Sverige 3p +-0
12/16 Danmark 3p -1
13/16 Ukraina 3p -1
14/16 Polen 2p -1
15/16 Holland 0p -3
16/16 Irland 0p -8

//M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar