måndag 26 november 2012

I brist på K-gräs tid

Tyvärr har vi bara lyckats få ett träningspass på konstgräs denna veckan, men det löser vi genom att köra ett fyspass på onsdag.

Jag lät grabbarna själva tycka till om vad vi skulle ersätta träningen med. Alternativen var fys, teori eller en extra dag ledigt. Fys vann en ganska klar seger, så fys it is.
Det gör att grabbarnas vecka ser ut enligt följande:
Tisdag: Fotbollsträning
Onsdag: Fysträning
Lördag: Match
En ganska bra vecka för att vara i slutet av november, förhoppningen är under december att alltid ha minst tre träningspass och gärna ett antal matcher.

I min grupp är skola alltid prio, det betyder att spelare som ligger efter, eller behöver förbereda sig extra inför ett stort prov alltid har rätt att ta ledigt från träning.
Där ligger ett stort ansvar på spelarna, att vara ärliga mot sig själva, planera läxor och studiet för att inte "behöva" missa träning.
Man märker dock som tränare att skolan börjar närma sig terminslut, då flera spelare säger att de just nu har väldigt mycket prov.
Men det som då är bra med fler träningar är att alla spelare kan hitta ett par dagar som passar, under november och december måste vi helt enkelt acceptera att alla inte kan köra 100%.

Ska under veckan också sätta ihop diverse mål som vi tillsammans ska uppnå, målen ska vara mätbara men inte resultatinriktade.
Vi ska ha en strategi för att nå de olika målen, både på kort sikt men också på lång.

//M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar